Следвайте Гласове в ТелеграмВъв Франция имаше безредици за трета поредна нощ,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВъв Франция имаше безредици за трета поредна нощ,
Коментари Харесай

Във Франция обсъждат въвеждане на извънредно положение

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Във Франция имаше вълнения за трета поредна нощ, откакто 17-годишен юноша от алжирски генезис бе убит от служител на реда, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция. Безредици във връзка със гибелта на младежа имаше в района на Париж, в други френски градове и даже в Белгия.

Арестувани са минимум 420 души, от които 242 в региона на Париж, заяви рано тази заран телевизия Бе Еф Ем, като се базира на източници, близки до вътрешното министерство. Повечето от арестуваните са сред 14- и 18-годишни. 

Министърът по въпросите на жилищната политика Оливие Клайн разгласи в ефира на тв BFM, че е допустимо да бъде оповестено изключително състояние. Президентът Макрон напусна предварително съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, с цел да се включи в съвещанието на държавното управление в Париж.  

Майката на убития юноша сподели, че счита убийството на сина й за расистко стимулирано, само че не таи завист против полицията като цяло. „ Не упреквам полицията, упреквам един човек: този, който лиши живота на сина ми “, сподели Муния пред канал France 5 в първото си медийно изявление след стрелбата във вторник сутринта. " Имам другари, които са офицери. Те са изцяло зад мен... не са съгласни с това, което се случи ", акцентира тя.

Муния счита, че 38-годишният служител на реда, който е упрекнат в съзнателно ликвидиране, е имал други способи да управлява сина й, който е бил зад кормилото на мощен мерцедес без брошура. " Нямаше потребност да убива сина ми. Куршум? Толкова покрай гърдите му? Не, не ", сподели през сълзи самотната майка, показана като служителка в медицинския бранш.

Банков клон в парижкото предградие Нантер бе запален нощес, като пламъците обгърнаха и намиращи се над него жилищни пространства. Пожарникарите се оправиха с пожара и няма потърпевши.

Хиляди хора излязоха на проява в Нантер с искане за правдивост след гибелта на младежа. Бързо се стигна до конфликти сред стачкуващи и полицията, оповестяват в. " Паризиен " и Бе Еф Ем. Служители на реда бяха замеряни с коктейли " Молотов ", до момента в който хеликоптери прелитаха в небето. На място дойдоха специфични елементи. Арестувани са 19 души.  В пристанищния град Марсилия стотици стачкуващи влязоха в конфликти с полицията, като имаше случаи на плячкосване на магазини.

В Лил, Лион и Бордо бяха ситуирани специфични полицейски елементи.

Протестиращи и полиция са влезнали в конфликти в Брюксел нощес, оповестиха локални медии.  В белгийската столица нощес е бил разпален най-малко един автомобил и са нанесени други материални вреди. Задържани са трийсетина малолетни участници в проявата.

Протестиращите в Брюксел са се събрали в отговор на апел в обществените мрежи. Уточнява се, че към среднощ силите на реда са овладели ситуацията, само че се е наложило да бъдат подхванати промени в работата на градския превоз.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разгласи по-рано, че управляващите разполагат 40 хиляди служители на реда из цяла Франция, с цел да бъде комплициран завършек на безредиците.

Френският президент Еманюел Макрон окачестви гибелта на младежа като " необяснима и неизвинима ". Прокуратурата повдигна обвиняване на служителя на реда умъртвил младежа. В същото време той разкритикува през вчерашния ден насилието против " институциите и републиката ", което съгласно него е голословно.

Президентът Макрон и жена му бяха снимани на концерт на Елтън Джон в Париж и това вбеси опозицията, която съобщи, че " Макрон се държи незряло ".

Инфо: segabg.com

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР